Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Seuratiedote 12.2.2021

Lisätty 12.02.2021

Tervehdys,

On paikallaan antaa seuratiedote koska vallitsevan koronaepidemian aikana on tilaisuudet rajattu kymmeneen henkilöön 1.3.2021 saakka alueellamme ja sen jälkeenkin on epäselvää miten tilanne jatkuu. Poikkeussääntö yhdistyksille on voimassa 30.6.2021 saakka eli vuosikokouksen siirtäminen on siihen saakka mahdollista yhdistyslain puitteissa. Tämä poikkeus sallisi pitää kokouksen ns. etä-kokouksena vaikka siitä ei säännöissämme ole erityismainintaa mutta seuran tilanne on vakaa joten sen järjestäminen etänä tällä hetkellä ei ole tarpeellinen. Pidämme kuitenkin vuosikokouksen heti kun tilanne sen sallii.

 

Siihen saakka istuva hallitus jatkaa entiseen malliin toimintaansa ja toteuttaa seuran vaatimia toimia entiseen malliin ja huolehtii tehtävistä. Eli myös edellisten kokousten päätökset ovat voimassa siihen saakka kunnes vuosikokous saadaan pidetyksi.

 Jäsenmaksu määräytyy viimevuoden mukaan ja jos Vuosikokous sitten päättää muuta, oikaisemme sen sitten sen mukaiseksi.

 

Viimevuosi 2020 oli erilainen monessa suhteessa kun koronaepidemia iski. Se toi heti haasteita kun kaikki tilaisuudet Eräkartanolla peruuntui. Suurimpana tekijänä oli Het-teatterin peruuntuminen kesältä ja siltä osin vuokratulot jäivät maa-vuokraan teatterin osalta. Myös yksityistilaisuudet melkein kaikki peruuntuivat. Joten oli haasteellista löytää Eräkartanon ylläpitoon varoja mutta selvisimme vuodesta 2020 hyvin ja tilinpäätös oli jopa jonkin verran positiivisen tuloksen puolella ja pystyimme kasvattamaan varallisuutta. Toki menimme ilman minkäänlaisia hankkeita sekä hankintoja ja niiden minimoiminen oli ainut oikea ratkaisu. Sekä Opetus- ja Kulttuuriministeriöltä saimme yhteisöjen korona-avustuksen, 1500€, Eräkartanon ylläpitokuluihin. Kiinteistön kulut kuitenkin on vuositasolla 6-7000€:n luokkaa joten se on aina jostain saatava varsinaisen metsästystoiminnan lisäksi. Hirviseurueen panos myös oli iso osa viime vuotta sillä kolmen hirven ruhon myyminen paikkasi menetettyjä vuokratuloja. Kiitos siitä Hirviseurueelle!

 Kaikesta huolimatta pystyimme tosiaan tekemään positiivisen tuloksen, joten seuran tilanne on vakaa ja ei syytä huoleen.

 

Viimevuoden melkein kaikki yhteiset tilaisuudet jouduimme perumaan. Alkoi viime keväänä Pääsiäiskokosta, sitten kesällä rajoitukset löysääntyi ja saimme pidetyksi kesäkokouksen. Syksyllä rajoitukset taas tiukkeni, ja jouduimme perumaan Hirvipeijaiset, erätulet. Hirvenhaukkukokeet saimme järjestetyksi erikoisjärjestelyin.

Hirvipeijaisiin on lihat varattuna ja järjestämme ne heti kun tilanne sen sallii.

 

Yleisesti ottaen seuran jäsenistö kasvoi viime vuonna eli alkuvuodesta jäsenmäärä oli 175 kun se vuoden lopussa oli 189 jäsentä. Viime vuosi sujui hyvin ja seurana teimme sen minkä piti ja ylläpidimme toimintojamme mahdollisuuksien mukaan.

Ikävimpänäasiana viime vuonna seuraa kohtaan on liikkunut erilaisia huhupuheita niin seuran talouteen liittyen, seuran huonosta johtamisesta ja maanvuokrasuhteisiin liittyen. Tähän toivoisi että jos ja kun erilaisia ns kyläpuheita kuulee niin otettaisiin selvää miten asioiden oikea laita on ja niihin asianomaisiin joita asia koskee eikä levitettäisi seuratoimintaa vastaan vääristynyttä tietoa. Minä Puheenjohtajana sekä johtokunta tekee varmasti kaikkensa jäsenistön eteen että kaikilla olisi mukava harrastaa tätä metsästysharrastusta mahdollisimman monipuolisesti. Toki emme mekään tee tätä ammatiksemme vaan omien toimien ohessa ja virheitä voi sattua mutta niistä voi antaa kehittävää palautetta suoraan asianomaisille niin asia tulee oikaistuksi eikä synny väärinkäsityksiä. Yhdessä tekemällä voimme vaikuttaa ja tehdä yhä toimintarikkaampi seura. Meillä on täällä mahtavat puitteet ja riistarikkaat maastot joten kehitysideoita otamme mielellämme vastaan miten voimme seuratoimintaamme kehittää.

 

 Kiitos kaikille vuodesta 2020 ja tehdään yhdessä vuodesta 2021 vielä parempi!

Voikaa kaikki hyvin ja metsästyskausi alkaa olemaan lopuillaan ja sitten on hyvä ladata akkuja että syksy taas jälleen pian koittaa ja uusi kausi käynnistyy.

 Pysykää terveinä ja nähdään vuosikokouksessa kun sen pystymme järjestämään.

 

Jari Simola & Johtokunta

12.2.2021