Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Naakkojen ja varisten poikkeuspyyntilupa

Lisätty 21.07.2019

Liitteissä kuvakaappaukset tarvittavista tiedoista lupapäätöksestä, jotka voi esittää jos joku tulisi kyselemään poikkeuslupa-aikaisesta ammuskelusta.

Liitteet:   POIKKEUSLUPALUEET

 

Muuta tärkeää huomioitavaa, mitä isäntien kanssa sovittu ja mitä tulee kunnioittaa, jotta ei tule kellekään turhia ongelmia:

 

 

  • Huom. lupa-alueet on nyt rajattu välittömästi tuotantotilojen lähelle (katso kartat) ja siksi ampumaan saa mennä AINOASTAAN ETUKÄTEEN isäntien (Audejev ja Mäntynen) kanssa jokaisesta ampumisesta erikseen sopien. Poikkeuslupaa saavat käyttää ainoastaan Kyyjärven Erämiesten jäsenet, sekä erikseen isäntien kanssa sovitut ja nimetyt vieraat ja tietysti tilanomistajat itse. 
  • Lisäksi on sovittu, että käytetään huopatulpallisia haulikonpatruunoita, ettei kerry ajan saatossa suurempia määriä muovijätettä maastoon muovisista välitulpista. KAIKKI muoviset ammutut hylsyt kerätään AINA pois. Isäntien kanssa sovitaan sallitut ampumasuunnat ja -paikat. Huom. missä tahansa kartoissa rajatuilla alueilla EI voi ampua (esim. asuintalojen pihoilla eikä tiettyjen tuotantotilojen ja -laitteiden vieressä). Ammutut varislinnut pyritään keräämään pois ja varmistetaan ettei niitä tipu eikä jää rehun sekaan. 
  • Nykyisin voi ampua kesäaikaankin mahdolliset tavattavat supikoirat. Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa Mäntysen tiluksilla, koska heillä pihalla voi pyöriä lemmikkikoira, jonka ulkomuoto saattaa hämärissä muistuttaa supikoiraa!
  • Päätöksen mukaisesti variksia ja naakkoja saavat poikkeuslupa-aikoina karttaan rajatuissa kohteissa ampua kaikki Kyyjärven Erämiehet Ry:n jäsenet tilanomistajilta luvan saatuaan. Jokainen ampuja vastaa itse liitteessä olevan poikkeuslupaehtojen noudattamisesta, niihin tutustumisesta ja yleisestä lain noudattamisesta. Jokainen ampuja vastaa henkilökohtaisesti itse aiheuttamistaan vahingoista, ei poikkeusluvan haltija eikä Kyyjärven Erämiehet Ry. Kohteissa ei saa koskaan käydä sellaisia ampujia, joista isännät eivät ennalta tiedä.
  • Kunkin vuoden lopussa Jyri Monoselle ilmoitus poikkeuslupakausina ammuttujen naakkojen ja varisten määrästä jyrimononen@hotmail.com Muistetaan että vuosittain poikkeuslupakausina yht. max 100 naakkaa ja 50 varista, mutta 1.8. alkaen voi ampua taas rajoituksetta, ml. harakkaa.
  • Etenkin 2020 alkaen kannattaa poikkeuslupaa alkaa käyttämään jo ajoissa keväällä ennen kuin naakkojen ja varisten poikaset ehtivät kuoriutua. Näin saadaan tehokkaimmin vähennettyä haittalintukantoja ja samalla hyvää riistanhoitoa kun pesärosvoja saadaan pois jo ENNEN riistalintujen munintaa (toukokuussa).

 

Kuumia piippuja Kaikille!

 

Kiitos,

 

T. Jyri Mononen

050-5275396