Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

SHHJ:n Juniorimestaruusottelu Eräkartanolla 26. - 27.10.2023.

kts uutiset.

Talvikokous pe 8.3.2024 klo18:00 Eräkartanolla. Käsitellään sääntöjen määrämät asiat sekä Hirviseurueeseen ilmoittautuminen uudet sekä tauolla olleet jäsenet.

-Johtokunta-

Hirvenhaukun piirinmestaruuskilpailu Sunnuntaina 3.10.2021

Lisätty 29.09.2021

Kyyjärven Erämiehet järjestää Keski-Suomen piirinmestaruuskilpailun hirvenhaukussa. Erämiehillä on pitkä historia kokeiden järjestämisestä mutta ensi kertaa on piirinmestaruuskilpailu erämiesten harteilla. Iso kiitos tästä kuuluu muutamalle aktiiviselle lajin harrastajalle jotka mahdollistavat ammattitaidoillaan ja kokemuksellaan tällaisen kokeen järjestämisen. Lisäksi nippu ahkeria talkoolaisia muihin kokeen vaatimiin töihin.

Kokeeseen on oikeutettu karsintojen kautta 22 koiraa. Koe vaatii laajalta alueelta koemaastoja ja jotta koe saadaan kunnolla onnistumaan on maastot sijoitettava etäälleen toisistaan ettei koirat vie hirviä toisten koekoirien maastoihin. Eli tässäkin kilpailussa kyyjärven lisäksi on maastoja lähes kaikissa ympäristökunnissa aina Mahlua myöten joten laajalle levittäytyy kilpailijat koepäivänä eli Sunnuntaina 3.10.2021. Myös muu metsissä liikkuminen kokeen aikana olisi hyvä ottaa huomioon muussa metsästyksessä.

Koepäivänä kullekin koiralle arvotaan maasto, jossa koiran työskentelyn arvostelee palkintotuomariryhmä. Ryhmään kuuluu ryhmätuomari,          palkintotuomari ja mahdollisesti myös maasto-opas,joten kokeen läpiviemiseen osallistuu koepäivänä 70-80 henkilöä eli melkoisen mittavasta kilpailusta on kyse. Kaikki kokeeseen osallistujat kokoontuvat kilpailu aamuna Eräkartanolle klo 6:00 ja sieltä ylituomarin ohjein ryhmät suuntaavat arvottuihin maastoihin kokeeseen. Maastoista palataan takaisin koepaikalle, Eräkartanolle koekoiran suoritettua vaaditun erän(300min) jossa maastotapahtumat ryhmätuomarit käy läpi ylituomarin kanssa ja koekoira saa kilpailutuloksen.

Kyyjärven Erämiehet toivoo mahdollisimman vähäistä häiriötä ja ymmärrystä maastoissa jos tällaiseen koeryhmään siellä törmää. Lajin harrastajille päivä on tärkeä kun tavoitellaan kovatasoisessa kilpailussa hyvää tulosta niin pienikin häiriötekijä voi kovasti vaikuttaa kilpailun tulokseen.